Döküm Radyatörler bir tasarım klasiğidir

Dökme demir radyatörler yüz yıllardır evlerimizi ve iş yerlerimizi ısıtmaktadırlar. Bu radyatörler,, evlere ve kamu binalarına takılan ilk radyatörlerdi. İlk örnekleri 1850’li yıllarda ortaya çıktı. Sonraki elli yıl boyunca tasarımları hızla geliştirildi. Bu gelişmeler ile daha uygun fiyatlı ve giderek daha yaygın hale geldiler. Değişen üretim teknolojisi ile 19. yüzyılın sonlarında bugün hâlâ kullandığımız klasik tasarım yaratılmıştı. Hatta 19. yüzyılın sonlarında yapılmış ve bugün hâlâ çalışır durumda olan dökme demir radyatörler bulunmaktadır.


Her döküm radyatör dökümhanede ayrı ayrı dökülen bölümlerden imal ediilmiştir. Daha sonra, nipeller ve contalar aracılığı ile birbirlerine bağlanırlar. İnsan mourgası gibi birbirine bağlanan dilimlerden oluşan dökme demir radyatörler oldukça ağırdırlar. Nakliyesi zor olan radyatörler ise iki veya üç parça olarak getirilerek, yerinde monte edilirler. Her on yılda bir yapılacak basit bir boya bakımı ve radyatör içi temizliği ile onlarca yıl hatta yukarıda da örneklerinden bahsedildiği gibi asırlarcca sorunsuz kullanılırlar.


Modern tasarımlarla karşılaştırıldığında, dökme demir radyatörler gerçek bir tasarım klasiğidir. Gösterişli, sade ve minimalist olabilirler ama her zaman dikkat çekerler.

ral 8008 brown cast iron radiator

Döküm Radyatörler: Evlerimizdeki harika ısıtma tasarımları

Modern ve ekonomik radyatörler oldukça hantal ve itici tasarıma sahiptir. En iyi ihtimalle yüksek verimlilikte olmalarıdır. Oysa ki dökme demir radyatörler farklıdır. İç tasarımınızı görünür kılarlar ve tamamlarlar. Tabii ki tasarım özellikleri ağır basan modern pahalı radyatörlerde vardır. Ama bu özellik döküm radyatörlerin doğasında bulunur.


Ayrıca döküm radyatörlerin sınırsız renk seçeneği bulunmaktadır. Dekorunuza özel boya ve cilalarla uyum sağlayacak şekilde üretilebilirler. Temizlemesi ve bakımı kolay olduğundan, daha ucuz modern alternatiflere göre çok daha uzun süre iyi görünürler. Dökme demir radyatörler eviniz ile tamamen uyumlu hale gelirler. Dökme demir radyatörler her türlü evde iyi görünse de, özellikle dönem evlerine uygundur (dönem evleri, en az 100 yaşında olan evler için kullanılan bir deyimdir). Eski bir mülkteki uyumsuz modern radyatörleri değiştirmek isteyen herkes için doğru bir seçimdir.

İç tasarım, evinizin potansiyel alıcıları üzerinde büyük bir etki yaratır. Şık bir evin parçası olan dökme demir radyatörler gerçekten göz alıcı özelliklerdir. Üst düzey işlevleriyle birleştirildiğinde bu, gerçek bir satış noktası olabilir.

perkolon dokum radyatorler

Dökme demir radyatörler bir yatırımdır

Günümüzde Dökme demir radyatörler bir tür rönesans yaşamaktadır. Her geçen gün artan sayıda ev sahibi eski radyatörlerini dökme demir alternatifleriyle değiştirmektedirler. Biraz daha pahalı olabilirler ama evinizi ısıtmanın etkili bir yolunu sağlamanın yanı sıra uzun ömürlüdürler. Daha ucuz modern radyatörleri dökme demir alternatifleriyle değiştirdiğinizde evinizin genel görünümünü hiç şüphesizki iyileştirirsiniz.


Döküm radyatörler, ufak ve doğru bakımla verimli bir şekilde çalışmaya devam eder ve onlarca yıl boyunca iyi görünebilirler.

6 kolonlu dokum radyator

Dökme demir radyatörler evinizin değerini artırabilir mi?

Dökme demir radyatörlerin iyi göründüğünü ve evin estetik çekiciliğini artırdığını kabul etsek de, bir kat boya veya yeni bir çift perde gibi dekora yüzeysel değişiklikler yapmaktan daha fazla değer katabilirler mi?

Bunun cevabı kesinlikle, Evet. Döküm radyatörler, potansiyel alıcıların bir evde aradıkları ilk özellik olmayabilir, ancak gerçek bir etkiye sahiptirler. Klasik, retro veya dönem evini yenileme sürecindeyseniz, dökme demir radyatörler fiyatta gerçek bir fark yaratabilir. Estetik çekicilik katarlar ve mülkünüzü öne çıkaran bir bütünlük duygusu yaratırlar.


Değer katma söz konusu olduğunda, restore edilmiş bir şömine veya modern ahşap pencereler gibi diğer dönem özellikleriyle birlikte takıldıklarında özellikle etkili olabilirler. Birlikte ele alındığında, maliyeti 20.000 £ olan bir proje, mülkün değerine kolaylıkla 40.000 £ kadar katkıda bulunabilir.

Dökme demir radyatörlerin görünümünü ve işlevini satmadan önce birkaç yıl boyunca kullanmak istiyorsanız, bunlar gerçekten mantıklı olabilir.

Dönem mülklerinin yanı sıra, modern endüstriyel veya loft tarzdaki yeni mülkler de giderek daha fazla dökme demir radyatörler kullanıyorlar.


Her şeyden önce, dökme demir radyatörler mülkünüze avantaj sağlar. Alıcıların, dökme demir radyatörler nedeniyle bir mülk için teklif vermeye karar verdiklerini bildirmeleri alışılmadık bir durum değildir.


Döküm radyatörler ile evinizin tarzını tamamlayarak ve kaliteye yatırım yaparak mülkünüzün değerini artırır ve potansiyel alıcıların ilgisini çekersiniz.


Tüm Döküm Radyatör modellerimiz hakkında detaylı bilgi ve sorularınız için radyatorclub@gmail adresimize mail atabilir veya müşteri hizmetlerimizi 0540 220 27 30 numaralı whatsapp hattımızdan arayarak veya yazarak ulaşabilirsiniz.